За да имате един добър нощен сън, трябва да се уверите, че имате всички неща, които са ви необходими, за да спите удобно. Леглото трябва да е достатъчно меко. Трябва да имате меки и пухкави възглавници. Необходимо ви е и спално бельо. Намирането на чаршафи, които да използвате, си е истинско предизвикателство. Трябва да осъзнаете, че трябва да бъдете внимателни с избора си, тъй като чаршафите могат да определят комфорта, които ще почувствате като си легнете. Има някои съвети, които ще ви помогнат как да изберете правилното спално бельо:

МЯРКА

Трябва да се измери първо леглото, преди да започнете да търсите чаршафи, които можете да използвате. Много е важно, че чаршафите да покриват добре леглото. Не всички легла са стандартни, така че трябва да се определи дължината, ширината и дълбочината на леглото, за да се гарантира, че ще изберете чаршафи, които напълно съответстват на леглото.

БЮДЖЕТ

Едно от най-важните неща, които трябва да се разгледат, е бюджета, който сте отделили за чаршафи. На пазара ще намерите , както по- скъпи , така и по- евтини. Цената се определя от качеството на плата, броят нишки използвани при тъкането му и допълнителните обработки при багрене. Трябва да сте наясно с бюджета, който ще се изразходва за чаршафи, за да не се излезе извън него. Това също е начин да ограничите избора си. Може да се ориентирате към най-ниската цена, ако имате огрничени средсва, но също е добре да проверите състава и качеството на плата

ЦВЯТ

Цветът на чаршафа трябва да съвпада с цвета на стаята. Хармонията трябва да се поддържа в стаята. Изберете чаршафи, които да си допадат с цялата тема на стаята ви. Добре е да се запази цветовата гама и цветовете да са съвместими.

You must be logged in to post a comment.